pondělí 13. června 2016

Brambory "na loupačku"

Tohle vlastně ani není recept. Tohle je vzpomínka. Vzpomínka na jeden večer s dědou Rudou na chalupě na Zvíkovci. Na jedno prosluněné odpoledne s prababičkou Jarmilkou v Konstantinových lázních. Na vodu z Prusíkova pramenu, která se nedala pít. Taky na léto na Mácháči a noc, co zvolna přešla do rána plného rosy. A taky na jeden nevydařený večer v bytě na Žižkově. 

A dávám to sem proto, protože nechci v životě ani o jedinou z těchto vzpomínek přijít.


nové brambory
olej, sůl, hrst čerstvých bylinek

Brambory předvařte v osolené vodě do "poloměkka", vařečkou je trochu "nakřápněte". Přendejte do zapékací misky/na plech, posypte hrstí čerstvých bylin, zakápněte olejem a v troubě dopečte do zlatova. Podle chuti dosolte.

Žádné komentáře:

Okomentovat