pondělí 11. dubna 2016

Krůtí ragů s houbami




krůtí maso nakrájené na menší kousky
asi dvě hrsti hub (použila jsem žampiony a lišky)
polévková lžíce bramborového škrobu
polévková lžíce sojové omáčky (podle množství masa)
asi 3 lžíce 30% smetany
šťáv z 1/2 citronu
sůl, bílý pepř, pažitka

olej/máslo

1. Krůtí maso osolte, opepřete, zalejte sojovou omáčkou, zaprašte bramborovým škrobem a opatrně vše promíchejte. (Takto upravené maso nechte alespoň hodinu marinovat.)

2. Rozpalte pánev a na ní zprudka orestujte krůtí maso (to pak dejte stranou odpočinout).

 3. Ve zbytku rozpáleného tuku orestujte houby, podle chuti je opepřete a osolte. Zakápněte šťávou z citronu a přidejte maso.


4. Šťávu z citronu nechte vyvařit, směs "podlejte" vodou a přidejte smetanu. Opatrně zamíchejte, ztlumte plamen a vařte do zhoustnutí omáčky. Nakonec přidejte pažitku ,)



Žádné komentáře:

Okomentovat