neděle 8. března 2015

Kuře na pomerančích




kuře
máslo
pršut
sůl, pepř
pomeranč
1 svazek rozmarýnu
2 stroužky česneku
med

sklenka suchého bílého vína


Kuře omyjte, osušte a důkladně zevnitř i zvnějšku nasolte. Zvenku podle chuti lehce opepřete. Do břicha mu dejte 2 klínky pomeranče, stroužek česneku a rozmarýn. Přidejte pršut. Stejně kuře obložte - pomerančem, rozmarýnem a česnekem. Přidejte trochu másla, podlejte vínem a dejte péct. Kontrolujte a polévejte výpekem (pokud ho je málo, přilejte trochu vody). Těsně před dopečením smíchejte pomerančovou šťávu s medem a pepřem, osolte a kuře zvrchu potřete - na pár minutek zapněte gril. Kuřátko bude mít výbornou sladko slanou kůrku ,)






Žádné komentáře:

Okomentovat