pondělí 16. února 2015

Salát s grepem a granátovým jab(l)kem

Také máte kamarádky, které ráno vstanou, zamotají své husté vlasy do ledabylého culíku, navléknou trenky svého kluka, vytahanej svetr od babičky a vypadají přesto všechno naprosto skvěle? Vypadají skvěle i po patnácti sviních, osmi Budvarech a půl litru vodky? Vypadají báječně i po noci, kdy stáhnou krábli Camelek bez filtru a pozvrací taxikářovi nohy? Je to strašný přirovnání, ale tenhle salát je přesně takový. Bez umu, bez velké práce vznikne tento velmi fotogenický a chutný kousek. Fakt. Vyzkoušela jsem to za vás.


Na zálivku: (ochutnávejte, protože já ji dělám spíše "od voka"):
3 vrchovaté lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2citronu
1 čajová lžička medu
hrubozrnná sůl a pepř

Smíchejte med, šťávu z citronu a olivový olej a metličkou promíchávejte tak dlouho až vám vznikne "krémová" emulze. Trvá to asi 10-15 vteřin. Osolte a opepřete.

Na salát:
pokrájený grep
granátové jablko
směs zelených salátů (já dala nahořklou rukolu a jemně pikantní polníček)
tvarohový kozí sýr


Zálivku nalejte na salát a jemně "prohrábněte" prsty. Na ochucený salát pak přidejte grep, sýr a zrníčka z jablka. V závěru můžete ještě trochu pokapat medem...



Žádné komentáře:

Okomentovat