sobota 14. února 2015

Ryba pečená v jogurtu

Víte, co? To jídlo zdaleka nevypadalo takhle hrozně. Ani nijak špatně nechutnalo - ba naopak! Zkuste to!


Potřebujete jen pár věcí (a trochu světla)

rybí filet (použila jsem pstruha losovitého, ale jen proto, že byl zrovna u Chorvatů v akci, klidně bych se nebála lososa, tresky apod.)

brambory (k nim olivový olej, sůl a bylinky)

citron pokrájený na plátky

Na marinádu: kelímek bílého jogurtu, sůl, pepř, 2 lžíce hořčice a hrst bylinek podle vkusu a chuti (kopr super, bazalka, petržel taky O.K.)

1. Rozehřejte troubu na 200stupňů a připravte si plech vyložený pečícím papírem.

2. Smíchejte přísady na marinádu.

3. Rybu osolte a opepřete a potřete bohatě jogurtovou marinádou.

4. Na plech rozprostřete brambory (potřené olejem, osolené...) a rybu, kterou ještě obložte citronem a dejte péct na 15-20minut.





1 komentář:

  1. Tak to vypadá parádně :-) . Určitě recept vyzkouším. Přes léto jíme ryby skoro pořád, protože manžel chodí skoro denně na ryby. Miluje rybaření, takže ryb máme hodně. Do mrazáku je ale nedávám, protože to pak není ono. Na příští rok už si koupil nový rybářský prut a nemluví skoro o ničem jiném než o tom, aby už bylo zase jaro a mohl jít na ryby :-D .

    OdpovědětVymazat