neděle 15. února 2015

Křepelky s rozmarýnem a tymiánem

Možná se vám zdají takové rozcapené. No, nezdají. Jsou. Nenašla jsem doma provázek, abych jim svázala pařátky a měla jsem takový hlad, že jsem jejich kremaci nehodlala už ani o vteřinu odložit. Na jejich delikátní chuť to vliv nemělo. Byly šťavnaté, jemné a mrňavé. Za ty prachy!


Pro 2 osoby:

2 křepelky
asi 8plátků slaniny
2klínky jablka
svazek tymiánu
svazek rozamarýnu
máslo
(může být víno na podlití a trochu medu se solí na finální potření)
sůl, pepř

Křepelky očistěte, omyjte, osušte a ze všech stran nasolte a opepřete. Vnitřek břicha (je to fakt spíš bříško :) vystelte bylinkami a klínkem jablka. Křepelky zabalte do slaniny a v pekáčku je obložte opět bylinkami a trochou másla. 


Pečte na 180stupňů zhruba 30minut. Průběžně křepelku polévejte výpekem.


Po třiceti minutách potřete medem se solí, zvyšte na pár minut teplotu na 200stupňů a dopečte zlatou kůrčičku.

Podávala jsem s bramboráčky. 





Žádné komentáře:

Okomentovat