neděle 5. října 2014

Jemná ořechová nádivka

POZOR - rozpis je na jednu porci :)


1vejce
1 na kostičky pokrájený rohlík
asi 5lžic smetany
menší hrst čerstvé petržele
2-3 vlašské ořechy
sůl, pepř, muškátový oříšek
máslo


1. Na kostičky pokrájený rohlík dozlatova opečte na másle.

2. Oddělte žloutek od bílku. Z bílku vyšlehejte tuhý sníh.

3. Vychladlý rohlík smíchejte se smetanou a žloutkem. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.

4. Do směsi přidejte petržel a nadrcené ořechy a opatrně "vetřete" bílkový sníh.

5. Nádivku můžete pucovat do baby kuřete jako já v dalším receptu nebo upéct v máslem vymazané zapékací misce. Pečte na 180-200 stupňů dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat