pondělí 5. května 2014

Špenátová polévka - vhodná i pro začátečníky! :)

Kromě hrnce a špenátu nepotřebujete prakticky nic. Kdybych tohle kdysi věděla, nemusela jsem si před dvaceti lety u rohlíku s máslem zakládat na štýrské pozadí a mohla jsem mít svaly jako Pepek Námořník!





špenát
2 šalotky
zeleninový vývar
hrst nasekaných vlašských oříšků
žervé nebo smetana (na zjemnění)
menší hrst nastrouhaného parmazánu
sůl, muškátový oříšek
ořech másla pod cibuli

1. Na másle osmahněte najemno pokrájenou cibulku, přidejte špenát a zalejte vývarem.

2. Povařte asi 10 minut a rozmixujte do hladka.

3. Těsně před podáváním podle chuti zjemněte smetanou nebo žervé, pomíchejte a servírujte s parmazánem a ořechy.

Fakt nic víc! :)



Žádné komentáře:

Okomentovat