neděle 9. února 2014

Kuřecí korma po česku :)

... anebo možná spíše taková variace na kormu. V Indii jsem nikdy nebyla. Ale zato jsem hodněkrát byla u svých kamarádů v nepálské restauraci. A takhle nějak chutná mé nejoblíbenější jídlo...




Na 2 porce:
na malé kousky pokrájené a osolené kuřecí maso
1,5 stroužku česneku
1 menší cibule
asi 1,5cm jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
menší plechovka kokosového mléka
sůl, mletý kmín, mletá kurkuma (po půl lžičce)
bílý jogurt

olej (ideálně nějaký chuťově neutrální)

špetka mleté skořice, hrst nasekaných oříšků (použila jsem mandle)

1. Na rozpáleném oleji do měkka osmahnout na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Když cibule sklovatí, přidáme koření a zázvor. Zalejeme kokosovým mlékem a stáhneme plamen. Necháme jen velmi mírně "probublávat"

2. Kuřecí maso jenom "zatáhneme" na pánvi, smícháme s jogurtem a přidáme do "omáčky", kterou před vložením masa rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso v omáčce vaříme na mírném plameni do měkka.
¨
3. Uvaříme si rýži. Do vroucí vody přidáme kromě soli navíc trochu skořice a muškátového oříšku. Na závěr do zcezené rýže vmícháme opražené oříšky.

4. Máme-li čerstvý koriandr a snášíme-li jeho chuť, v závěru jím jídlo posypeme.

5. Omáčku dochutíme - můžeme přidat sůl, či některé z koření...



Žádné komentáře:

Okomentovat