sobota 22. června 2013

Lilek zapečený s ricottou a sušenými rajčaty

Na 2 porce potřebujeme:



1 lilek
1 balení ricotty
hrst sušených rajčat
2-3 rajčata
hrst bazalky
2 hrstky nastrouhaného parmazánu
hrst směsi oříšků a semínek (pouívám ráda slunečnicová, dýňová, piniové oříšky...)
olivový olej, sůl, pepř

1. Lilek podélně rozpůlíme a vydlabeme lžící. Nasolíme a necháme vyplakat. (Kapalinu, kterou pustí poté setřeme papírovou utěrkou.)

2. Smícháme ricottu, nasekaná sušená rajčata, bazalku a podle chuti můžeme opepřit. (Náplň nesolím, protože sušená rajčata jsou slaná dost.)


3. Předehřejeme troubu na 180stupňů, lilek naplníme ricottou a poklademe rajčaty.


4. Pečeme dokud lilek nezměkne, v závěru ještě zasypeme parmazánem a semínky a necháme chvilku dojít pod grilem.







Žádné komentáře:

Okomentovat