pondělí 1. dubna 2013

Těstoviny s rajčaty, špenátem a kozím sýrem

Možná nejjednodušší jídlo, které vařím. A možná moje nejoblíbenější.



Potřebujeme:
špagety
čerstvý špenát
cherry rajčata
kozí sýr (ideální tvarohové konzistence - ten na fotce je k dostání v každém supermarketu, dvojbalení za friendly cenu okolo 70káčé)
olivový olej, sůl, pepř


Dáme vařit vodu na špagety. Do vroucí vody nejprve přisypeme sůl (sůl vodu provzdušní a nemusíme do ní přidávat olej apod., těstoviny se pak neslepí ,), pak těstoviny, které uvaříme al dente (spíše malinko tvrdší, než jsme zvyklí).
Do rozpálené pánve nalijeme olivový olej, do kterého poté vhodíme hrst rozpůlených cherry rajčat. Necháme je změknout. Můžeme je podusit v trošce vody ze špaget - tím nám vznikne "omáčka". Stáhneme plamen a dáme na chvilku stranou.

V závěru pak do pánve přihodíme spařený špenát, zcezené špagety a na malé kousky nakrájený sýr. Promícháme. Na talíři přidáme ještě čerstvě namletý pepř.




Žádné komentáře:

Okomentovat