sobota 27. dubna 2013

Kuřecí plátek s tymiánem a žampionovou omáčkou

Na maso:

kuřecí prsa
hrst čerstvé nadrobno nasekaného tymiánu
pár stroužků česneku
sůl, pepř
olivový olej

Na omáčku:
na plátky pokrájené žampiony
150ml zeleninového vývaru
100ml bílého suchého vína
200ml smetany
sůl, pepř






Kuřecí prsa naklepeme, potřeme česnekem, nasolíme, napepříme a posypeme z obou stran čerstvým tymiánem. Zakápneme olivovým olejem a dáme na chvilku stranou.
Mezitím, co necháme rozpálit pánev s olejem si připravíme na plátky žampiony.
Kuřecí prsa zprudka dozlatova opečeme na pánvi a dáme hřát na cca 80 stupňů do trouby, aby nám nevychladla než připravíme omáčku.
Vezmeme pánev z výpekem, na které orestujeme žampiony, zalejeme vínem, a když se celé odpaří, přidáme vývar a smetanu. Poté redukujume na požadovanou hustotuomáčky.
Na závěr ještě dochutíme podle sebe solí, či pepřem.

Servírujeme s opečenými brambory, rýží... :)





Žádné komentáře:

Okomentovat